EEN SNELLE EN BETROUWBARE INTERNETVERBINDING VOOR ELK BEDRIJF

Waarom glasvezel?

Ieder jaar neemt het dataverkeer met ca. 40% toe. Deze data wordt vaak nog overgedragen via het ADSL-netwerk: een koperkabel bedacht aan het begin van de vorige eeuw. Storingsgevoelig internet en lage maximale snelheden zijn neveneffecten van het collectief meer dataverbruik.

 

Het alternatief? Glasvezel

Door de hoge aanlegkosten en maandtarieven die andere aanbieders vaak hanteren, is glasvezel internet niet voor iedereen een optie. Daarom introduceert de Vandaag Groep het allervoordeligste zakelijke glasvezel internet van Drachten. Speciaal voor alle ondernemers die ongestoord willen werken in de cloud, probleemloos gebruik willen maken van online software en moeiteloos grote bestanden willen delen.

 

Lichtsnelheid

Een glasvezelkabel bestaat uit honderden dunne glasvezels. Omdat de vezel is gemaakt van glas, kan er licht doorheen. De glasvezelkabel verwerkt data letterlijk met de snelheid van het licht. Hierdoor kan glasvezel niet alleen heel snel gegevens verwerken, maar ook heel veel tegelijkertijd.

 

Betrouwbaar

Uw glasvezelverbinding deelt u met niemand. De afstand tot de wijkcentrale en het dataverbruik van nabijgelegen bedrijven hebben daarom geen invloed op uw internetsnelheid. Daarnaast is de glasvezelkabel niet gevoelig voor corrosie, blikseminslagen of storingen door radiofrequenties. Dat maakt de verbinding erg stabiel.

 

Schaalbaarheid

Met glasvezel van de Vandaag Groep kan uw databehoefte meegroeien met uw bedrijf. Glasvezel is flexibel waardoor het makkelijk op te schalen is. Heeft u behoefte aan meer bandbreedte, dan is een upgrade eenvoudig te regelen. Standaard snelheden zijn 50, 100 en 250 Mb/s, maar sneller kan natuurlijk ook.

 

Symmetrisch bandbreedte

Een glasvezelverbinding is symmetrisch. Dat betekent dat u net zo snel kunt downloaden als uploaden. Dat is bijvoorbeeld erg handig wanneer u in de cloud werkt: u kunt namelijk altijd bij uw bestanden en dat scheelt opslagruimte. Ook is het de ideale basis voor streaming, werken op afstand en VoIP.

Wim Postma

Adviseur

MEER WETEN?

BACK
Helpdesk