Wat zijn de grootste verschillen tussen de iPhone 8 en de iPhone X

Scherm

Het belangrijkste en het meest opvallende verschil tussen de iPhone X en de iPhone 8 is het scherm. Dat van de iPhone X bedekt de hele voorkant van het toestel hierdoor is er geen ruimte meer voor de  -voor Apple zo typerende- thuisknop. Het scherm van de iPhone X (5,8-inch) is ook een fractie groter 0,3 inch t.o.v. de iPhone 8 (5,5-inch).

Het type scherm van de iPhone X is voorzien van een OLED-scherm. Deze geeft de kleuren mooier weer dan het standaard lcd-scherm van de iPhone 8. Het aantal pixels is ook verschillend, de iPhone X heeft er 458 per inch en de iPhone 8 heeft er 401 per inch. Details worden dus met de iPhone X veel beter weergegeven.

Onder de motorkap

De opslagcapaciteit en de processor zitten wat dichter bijelkaar. De iPhone X heeft -net als de iPhone 8- een Apple A11 Bionic-processor, dit is de nieuwste processor van Apple. Deze zorgt voor meer rekenkracht. Wat werkgeheugen betreft lopen ze niet ver uiteen, ze beschikken beide over 3 GB. De iPhone X en de iPhone 8 beschikken beide standaard 64 GB aan opslagcapaciteit.

Camera

De camera’s verschillen ook niet veel, al springt de iPhone X er wel uit wat de frontcamera betreft. De iPhone X kan diepte registreren, dit werkt door een infraroodsensor die puntjes uitzendt, hierdoor kan de camera aan de voorkant precies meten wat het verschil in oppervlak is en daardoor iemands gezicht precies in kaart brengen. Dit is van belang omdat de iPhone X geen thuisknop heeft. De iPhone X kan ontgrendeld worden middels Face ID terwijl de iPhone 8 het moet doen met de beproefde vingerafdruksensor Touch ID.

Software

Op het gebied van software zijn er minimale verschillen. De iPhone X beschikt over ‘animoji’ deze functie maakt gebruik van de 3D-sensor aan de voorkant om de gezichtsuitdrukking van de gebruiker om te zetten naar een emoji.

Draadloos opladen

Beide modellen zijn draadloos op te laden om dit mogelijk te maken zijn ze nu (net als andere fabrikanten zoals Samsung al eerder deed met hun toptoestellen) met een glazen achterkant uitgerust.

Zowel de iPhone 8 als de iPhone X maakt gebruik maakt van de zogeheten Qi-standaard om draadloos op te laden (net zoals die van Belkin, Mophie, IKEA en Samsung). Apple komt zelf ook met een oplaadt met de naam AirPower, hiermee kun je tegelijkertijd je iPhone, Apple Watch en AirPods opladen. De AirPower ligt pas vanaf volgend jaar in de winkels.

De iPhone X heeft de volgende afmetingen: 143,6 x 70,9 x 7,7 mm en weegt  174 gram terwijl de iPhone 8 de afmetingen 138,4 x 67,3 x 7,3 mm heeft en 148 gram weegt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De iPhone 8 is vanaf 22 september verkrijgbaar in Nederland en is zowel met abonnement als los toestel verkrijgbaar. Dit geldt ook voor de iPhone X alleen heeft Apple de daadwerkelijk lancering uitgesteld tot 27 oktober 2017. Er is daarnaast een verschil in prijs tussen de iPhone 8 en iPhone X. De iPhone 8 is los te koop (via de Apple-store) vanaf 809 euro en de iPhone X is los te koop voor 1159 euro.

BACK
Helpdesk