Apple onthult nieuwe iPhone 7 en 7plus

Het design van de iPhone 7 lijkt in eerste instantie op de iPhone 6s en iPhone 6s Plus maar er zijn wel degelijk verschillen. De antennestrepen vrijwel niet meer zichtbaar, vooral op de donkere uitvoeringen. Wel is de cameralens groter geworden, waardoor deze prominenter zichtbaar is. En je kunt kiezen uit twee nieuwe kleuren: matzwart en glimmend gitzwart. Deze vervangen de kleur spacegrijs. Glimmend zwart is alleen beschikbaar als je kiest voor een opslagcapaciteit van 128GB of 256GB. Daarnaast kun je kiezen uit de gebruikelijke kleuren goud, roségoud en zilver.

De behuizing is gemaakt van aluminium en de randen van het toestel zijn afgerond, net als bij de iPhone 6s. Omdat de afmetingen hetzelfde blijven zullen ruimvallende hoesjes nog steeds goed passen. Wel moet je bij nauwsluitende hoesjes rekening houden met de veranderde plaatsing van de camera.

Uitvoeringen en prijzen iPhone 7

Net als voorgaande jaren kun je kiezen uit een 4,7-inch exemplaar (iPhone 7) en een 5,5-inch exemplaar (iPhone 7 Plus). Dit jaar zullen de opslagcapaciteiten 16GB en 64GB verdwijnen. Je kunt bij de iPhone 7 kiezen uit het instapmodel van 32GB of de duurdere uitvoeringen met 128GB en 256GB.

Apple liet weten dat de prijzen dit jaar gelijk blijven, maar dat is niet helemaal waar. In Nederland en België gaat de prijs met €20 omhoog naar €769. In de VS blijft de prijs wel hetzelfde en in het Verenigd Koninkrijk is er vanwege Brexit een prijsverhoging doorgevoerd voor meerdere producten.

iPhone 7 aanbiedingen vergelijken

De vanafprijs van de iPhone 7 is €769 voor het model met 32GB opslag. Vooral de zwarte en gitzwarte uitvoering zijn erg in trek en zullen de eerste weken vaak uitverkocht zijn.

BACK
Helpdesk