Binnen bedrijven is een toenemende behoefte om centrale toegang te verkrijgen tot e-mail, agenda, centrale bestanden, databases en applicaties. Om er zeker van te zijn dat alle medewerkers deze applicaties en informatie op elk moment van de dag direct kunnen gebruiken is een veilig datanetwerk nodig. Als dat netwerk ook nog wordt ingezet voor applicaties zoals telefoneren is de betrouwbaarheid en uptime cruciaal voor uw organisatie. Met de IP-VPN dienst van de Vandaag Groep kiest u voor betrouwbaar bedrijfsnetwerk, ook tussen uw vestigingen. U bent ervan verzekerd dat medewerkers uitstekend met elkaar kunnen samenwerken en dat alle applicaties en informatie dankzij het IP-VPN netwerk van de Vandaag Groep snel en betrouwbaar beschikbaar zijn. IP-VPN van de Vandaag Groep is in te zetten met een mix van kantoor aansluitingen zoals hierboven genoemd (adsl, vdsl, sdsl, kabel, glas)

Meer weten?
Bel ons op 0512 -745060

WAT IS IP-VPN

IP-VPN is de betrouwbaarste manier om uw vestigingen aan elkaar te koppelen. De vestigingen worden binnen een IP-VPN permanent met elkaar verbonden door middel van een wereldwijde MPLS backbone. Deze dienst maakt dus geen gebruik van het internet als transportmedium. De beveiliging van de data is verzekerd, omdat het dataverkeer het Vandaag Groep netwerk niet verlaat. Hierdoor is het mogelijk om end-to-end garanties af te geven. Dit geldt zowel voor de beschikbaarheid van de IP-VPN als voor de netwerkprestaties.

NETWERK

Wij leveren IP-VPN via xDSL verbindingen in combinatie met glasvezelverbindingen. Het is mogelijk om DSL-verbindingen tot 100Mb10Mb, SDSL-verbindingen tot 2,3Mb2,3Mb en gestapelde SDSL-verbindingen tot 10Mb10Mb en glas 1000Mb in het IP-VPN op te nemen.

KOPPELEN MET HET INTERNET

IP-VPN kan op basis van MPLS worden ontsloten naar het internet door een volledig te beheren firewall.

VERSCHIL MET VPN

Er is sprake van een VPN als het netwerk ook door derden wordt gebruikt. Bij een VPN wordt op de klantlocatie in de router een VPN gedefinieerd met de andere locatie(s). Dit is ook meteen het vervelende aan VPN: in iedere router moeten VPN’s worden gezet en onderhouden. Als er sprake is van meerdere locaties ontstaat al vrij snel een lastig te beheren netwerksituatie. In een IP-VPN wordt op de klantlocatie GEEN VPN gedefinieerd, alle verbindingen worden in ons netwerk gekoppeld tot 1 overzichtelijk netwerk.

Voordelen IP-VPN:

Wim Postma

adviseur Telecom

MEER WETEN?

Neem contact met ons op via 0512-745060 of vul onderstaand formulier in. Wij zullen dan binnen 1 werkdag contact met u opnemen.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, pdf.
BACK
Helpdesk