Vandaag Groep is een VEB erkend beveiligingsbedrijf.

All-in Serviceabonnement

Aansluiting meldkamer, jaarlijks onderhoud en langdurige garantie voor een vast bedrag per maand.

KLUIZEN

Het compartimenteren van waardevolle elementen is één van de meest succesvolle beveiligingsmaatregelen. Risico’s minimaliseren en uitsluiten, dat is wat wij voor u kunnen realiseren. In samenhang met signalering en opvolging, is het mogelijk om uw goederen van ongewild bezoek te vrijwaren. De compartimenten of kluizen kunnen voorzien worden van certificaten, conform de VEB risicoklassen.

Welke manieren zijn er?

Compartimentering van uw goederen en diensten, kan op verschillende manieren. Zo kan een complete ruimte inbraakvertragend worden gemaakt, maar ook een gecertificeerde kluis kan een optie zijn.

Kluizen

Een voorbeeld van een inbraakvertragende maatregel is een kluis. Vandaag Beveiliging levert inbraakwerende, brandwerende  en een combinatie van beide kluizen en/of datasafes. Het is een misverstand om ervan uit te gaan dat in een brandwerende kluis de gegevens op diskettes, tapes en CD’s onbeschadigd uit een brand zullen komen. Deze gegevensdragers dienen te worden bewaard in een datasafe.

Inbraakwerende kluizen zijn in diverse modellen en afmetingen verkrijgbaar. Met een dubbelbaard veiligheidsslot, cijferslot of elektronisch combinatieslot of een combinatie van deze sloten. Wanneer een kluis onder ruimtelijke detectie staat welke aangesloten is op een alarmsysteem kan de verzekerde waardeberging verdubbeld worden.

Hekken en Rolluiken

Schaarhekken, rolluiken en speciale inbraakwerende of brandwerende deuren zijn vaak geschikte oplossingen voor de openingen in de beveiligde ruimte. Voor ramen wordt vaak gewerkt met traliewerk of glasfolie.

Welke andere maatregelen kan ik treffen?

Meeneembeperkende maatregelen zijn maatregelen die helpen diefstal van waardevolle spullen te vertragen. Bij waardevolle spullen zoals computers, gereedschappen en fietsen zijn meeneembeperkende maatregelen, in combinatie met andere beveiligingsmaatregelen, een goede oplossing.

De te beveiligen goederen bepalen welk product toegepast kan worden. Voor een PC bijvoorbeeld is er de keuze tussen een kabelbeveiligingssysteem of een zogenaamde PC-beveiligingsbox. Beide producten hebben gemeenschappelijk dat ze minimaal aan de SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) eis voor meeneembeperkende maatregelen voldoen of meer dan gelijkwaardig daaraan zijn. Dure artikelen kunnen bijvoorbeeld in een winkel of showroom in een vitrine gepresenteerd worden.

Waar moet ik nog meer op letten?

Dekkingsindicatie gebaseerd op weerstandsklasse

Door verzekeraars wordt aan de verschillende weerstandsklassen een bedrag aan contante waarde gekoppeld als indicatie voor de dekking. Hierbij wordt uitgegaan van opslag van contant geld in een inbraakwerende kast en/of (vloer)kluis.

Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen, kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie. Als er goederen of contant geld in een inbraakwerende kast of kluis worden opgeborgen met een hogere waarde dan overeenkomt met de dekkingsindicatie, is vooraf afstemming met de verzekeraar vereist.

De verzekeraar

De verzekeraar kan de inhoud van de kluis verzekeren, maar wil dan natuurlijk wel weten hoe sterk de kluis is. Het certificaat van de kluis geeft aan hoe sterk de kluis is om uw waardevolle spullen te beschermen.
De certificering begint bij Grade 0 en loopt door tot Grade V. De verzekeraar heeft aan elke Grade-normering een maximaal bedrag toegekend waarvoor de inhoud te verzekeren is. Concreet betekent dit dat als u voor €10.000,- in een kluis met een indicatie waardeberging van €5.000,- aan waarde heeft liggen, de verzekering slechts €5.000,- zal uitbetalen.

Advies nodig? Wij helpen u graag verder!

Wilt u weten welke oplossing voor u het meest geschikt is? Wij helpen u graag verder.

BACK
Helpdesk