Vandaag Groep is een VEB erkend beveiligingsbedrijf.

BEVEILIGINGSVERLICHTING

Inbraken en vandalisme voorkomen? Door het plaatsen van beveiligingsverlichting maakt u uw object een stuk onaantrekkelijker voor een inbreker. Zonder beveiligingsverlichting is de kans om gezien te worden klein. Als een inbreker wel wordt opgemerkt dan is hij bij een slecht verlicht object moeilijk te herkennen. Beveiligingsverlichting verhoogt dus de kans om gezien en herkend te worden. En dat is uiteraard wat de inbreker nou net niet wil.

Waar moet u op letten?

Beveiligingsverlichting is een onderdeel van het beveiligingsplan.  Plaats beveiligingsverlichting aan onvoldoende verlichte gevels, en alleen daar waar sociale controle mogelijk is. In een bedrijfspand is binnenverlichting een goede passieve vorm van beveiligen.

Welke soorten van beveiligingsverlichting zijn er?

Wij kunnen u diverse soorten beveiligingsverlichting leveren die voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Beveiligingsverlichting kan bijvoorbeeld door middel van een schemerschakelaar automatisch worden ontstoken en gedoofd. Het verlichtingsniveau dient, met name ter plaatse van deuren, ramen en opklimmogelijkheden, tenminste gelijk te zijn aan dat van de openbare verlichting.

In bepaalde gevallen kan ‘schrikverlichting’ worden toegepast, die wordt ingeschakeld door een detector of door het inbraaksignaleringssysteem. Tevens plaatsen wij portiek armaturen met PL, TL en LED lichtbron.

Welke keuze er gemaakt moet worden hangt af van de situatie en de plaatsing van de verlichting. Hierbij speelt de wijze van bevestiging ook een grote rol. Het is noodzaak om de beveiligingsverlichting goed te verankeren.

Advies nodig? Wij helpen u graag verder!

Wilt u weten welke oplossing voor u het meest geschikt is? Wij geven u graag advies over geschikte beveiligingsverlichting voor uw pand.

BACK
Helpdesk