Binnen de diensten van de Vandaag Groep neemt Internet een prominente plaats in. Internet is inmiddels niet meer uit ons dagelijkse doen en laten weg te denken. Bedrijven brengen steeds vaker de voor hun belangrijke data onder in datacenters: een stabiele en betrouwbare breedbandverbinding is daardoor essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Naast het outsourcen van data zijn zaken als Videostreaming, Voice over IP, surfen, IP beveiliging en e-mail natuurlijk afhankelijk van een betrouwbare internetverbinding.

Meer weten?
Bel ons op 0512 -745060

ADSL

ADSL is uitermate geschikt voor dagelijks internetverkeer en email. Kenmerkend is de relatief hoge dowstream en de lagere upstream. Hierdoor is ADSL voor diensten waarin realtime verkeer belangrijk is minder geschikt. ADSL is in diverse snelheden af te nemen, er zijn diverse overboeking varianten beschikbaar net als Service Level Agreements. Van Best Effort tot 24×7.

SDSL

Zodra er binnen bedrijven grote bestanden worden ontvangen en verstuurd dan is SDSL een uitermate geschikte optie. SDSL kenmerkt zich met name door de identieke upload- en download snelheid. SDSL wordt veel ingezet zodra realtime verkeer, zoals bijvoorbeeld Voice over IP met meerdere gebruikers, een essentieel onderdeel van een goed werkende dienst wordt.

VDSL

Deze variant wordt gezien als een uitstekend alternatief voor glasvezel maar ook als een volwaardige stap indien ADSL niet meer toereikend is. Doordat er tot in de wijkcentrale gebruik wordt gemaakt van glasvezel en de laatste afstand over koper loopt kunnen snelheden tot 40MB downstream worden gehaald. Upstream tot ongeveer 4MB is realiseerbaar. Uiteraard hangt dit af van de afstand en kwaliteit van het koper tussen de wijkcentrale en uw locatie. VDSL is een uitstekende drager voor realtime verkeer zoals Voice over IP en IP camerabeveiliging.

Wim Postma

adviseur Telecom

MEER WETEN?

Neem contact met ons op via 0512-745060 of vul onderstaand formulier in. Wij zullen dan binnen 1 werkdag contact met u opnemen.
  • Sleep bestanden hierheen of
    Toegestane bestandstypen: jpg, pdf.
BACK
Helpdesk